بيماريهاي قب و عروق
بیماری هایی که قلبتان را مریض می کنند

احتمالا همه شما می دانید که سن، داشتن سابقه خانوادگیبیماری قلبی، سیگار کشیدن، داشتن کلسترول خون و یا فشار خون بالا و چاقی خطر ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش می دهند. ولی کمتر کسی می داند برخی بیماری ها و مشکلات به ظاهر بی ربط به قلب هم می توانند منجر به ابتلا به بیماری قلبی شوند. در این جا به شش بیماری که در صورت عدم کنترل منجر به مشکلات قلبی می شوند اشاره کرده ایم.


بیماری قلبی، قلب

دیابت و پیش دیابت

افراد مبتلا به دیابت،دو برابر بیش از سایرین در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و سکته ی قلبی قرار دارند. وقتی کسی به دیابت مبتلا است این امکان وجود دارد که به علت وجود سطح بالایی از گلوکز در خون به عروق خونی اش آسیب وارد شود و او را دچار مشکلات قلبی نظیر سکته نماید.

مسمومیت بارداری و دیابت حاملگی خطر ابتلا به مشکلات قلبی را در زنان جوان بالا می برند

علاوه بر این اختلال عدم تحمل گلوکز یا پیش دیابت بیماری است که در آن سطح گلوکز خون بالاتر از حد طبیعی است و می تواند به قلب آسیب وارد کند.

هر چند این آسیب به اندازه ی آسیب ناشی از دیابت شدید نیست.

نگه داشتن وزن بدن در یک محدوده ی طبیعی، ترک سیگار و توجه به سلامت بدن شما را از این مشکلات رها خواهد کرد.

اندومتریوز

در این بیماری بافت اندومتر (دیوراه داخلی رحم) در بیرون از محل اصلی خود (رحم) ایجاد می شود. این بافت در تمام قسمت های بدن به جز طحال می تواند به وجود بیاید، ولی رایج ترین محل پدیدآمدن آن لگن است که در این قسمت، تخمدان ها بیشتر گرفتار اندومتریوز می شوند. همزمان با عادت ماهانه خانم ها این نقاط خونریزی می کنند و دشواری های فراوانی برای فرد به وجود می آورند. رایج ترین آنها درد پریود، نازایی و دردهای مزمن لگنی می باشد.

به نظر می رسد این وضعیت می تواند به آسیب های قلبی منجر شود. طبق بررسیها، زنان مبتلا به اندومتریوز در معرض خطر بالای بیماری عروق کرونر قلب قرار دارند، زیرا اندومتریوز باعث التهاب مزمن، آسیب ناشی از رادیکال های آزاد (استرس اکسیداتیو) و افزایش سطوح چربی می شود.

پره اکلامپسی و دیابت بارداری

اگر شما مبتلا به پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری که باعث فشار خون بالا شده و خطرناک است) و یا دیابت بارداریهستید و گمان کنید به محض تولد فرزندتان این مشکلات حل می شوند، باید بگوییم این طور نیست. طبق تحقیقات این دو بیماری خطر ابتلا به مشکلات قلبی در زنان جوان را بالا می برند.


بیماری های تیروئید

کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید هر دو برای قلب مضر هستند. پرکاری تیروئید که منجر به تولید بیش از حد هورمون تیروئیدی می شود، باعث تحریک قلب شده و فشار خون را افزایش می دهد و باعث بی نظمی ضربان قلب می گردد. از طرفی کم کاری تیروئید نیز فشار خون را کاهش می دهد و سبب کاهش ضربان قلب می شود. خبر خوب این است که درمان بیماری های تیروئید می تواند شما را از خطر مشکلات قلبی مصون نگه دارد.

اختلال نعوظ

یکی از شایع ترین علل اختلال نعوظمربوط به عروق است، به این معنی که عروق نمی توانند خون لازم برای نعوظ راتأمین کنند و جریان خون به کندی پیش می رود. بنابراین برخی مردان دو تا سهسال قبل از بیماری قلبی شان، اختلال نعوظ را تجربه کرده اند. هر نوع تشخیصاختلال نعوظ ، یک علامت هشدار برای بیماری قلبی به حساب می آید.

اختلالات خودایمنی

بیماری های خودایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید، زمانی که سیستم ایمنیبه اشتباه به بافت های سالم بدن حمله می کند اتفاق می افتد. این فرآیند باعث التهاب مزمن شده و سبب سخت شدن عروق و بروز مشکلات قلبی می گردد.


(0) نظر
برچسب ها :
صفحه نخست پست الکترونیک وبلاگ تبیان
نوشته های پیشین
موضوعات
بدون موضوع (50)
صفحه ها
فیدها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 14079
تعداد نوشته ها : 50
تعداد نظرات : 0
X